Pot Viapori

 

Vuonna 1972 perustettu keramiikkatyöhuone Pot Viapori sijaitsee tykkihallina toimineessa bastion Palmstiernassa, historiallisessa Suomenlinnan merilinnoituksessa, Unescon maailmanperintökohteessa. Pot Viaporilla on tärkeä rooli suomalaisessa keramiikkataiteessa ja se on olennainen osa Suomenlinnan kulttuurista ja taiteellista toimintaa. Helsingin keskustasta Kauppatorilta on vain 15 minuutin merellinen lauttamatka linnoitussaarille.

Meri, visuaalisesti jännittävä saariympäristö ja vaihtelevat vuodenajat luovat inspiroivan ilmapiirin Suomenlinnassa työskenteleville taiteilijoille. Hyvin varustellut, valoisat työskentelytilat tarjoavat sekä omaa rauhaa että mahdollisuuden hedelmälliseen vuorovaikutukseen kollegoiden kesken.

Pot Viaporissa työskentelevät tällä hetkellä keraamikot Saana Murtti, Johanna Ojanen, Soile Paasonen ja Pirjo Pesonen sekä Tiina Tarvainen.

Pot Viapori ry on järjestänyt viiden vuoden välein juhlanäyttelyn, johon ovat osallistuneet sekä työhuoneella nykyisin työskentelevät sekä aikaisemmin työskennelleet jäsenet.

Vuosittainen kesänäyttelymme heinä/elokuussa ja joulumyyntitapahtuma 1.adventtina tarjoavat vierailijoille mahdollisuuden tutustua töihimme ja tiloihimme. Olemme avoinna yleisölle perjantaisin kevät- ja syyskaudella Suomenlinnan Art Walkin aikana klo 12–16.  Paikalla on tällöin tavattavissa aina joku taiteilijoistamme.

Tiedustelut vierailuista muina aikoina pot@potviapori.fi.

Tervetuloa!

Pot Viapori

Susisaari B 45

Suomenlinna