fi gb

Keramiikkatyöhuone | Ceramic studio

Pot Viapori

Pot Viapori ry

Suomenlinnassa sijaitseva työhuone Pot Viapori on Pot Viapori ry:n toiminnan ydin. Yhdistys perustettiin vuonna 1972. Sen toiminnan tavoitteeksi määriteltiin: "Keraamisen taidekäsityön kehittäminen, sen piirissä työskentelevien kokoaminen ja heidän toimintansa tukeminen sekä ammatillisen kosketuksen ylläpitäminen kotimaassa ja ulkomailla". Tätä aatetta yhdistys on ylläpitänyt koko toimintansa ajan kokoontumalla ja vaihtamalla ajatuksia alan ammattilaisten kanssa sekä järjestämällä näyttelyitä ja tapahtumia.

Työhuoneella työskentelevät taiteilijat ovat yhdistyksen vuokralaisia. Yhdistyksen jäsenet ovat Pot Viaporissa vakituisesti työskenteleviä sekä aikaisemmin työskennelleitä taiteilijoita. Jäseniä yhdistyksessä on tällä hetkellä 17.

Pot Viapori ry:n hallitus 2017 :

• Johanna Ojanen (puheenjohtaja)
  • Liisa Ikävalko
  • Eeva Jokinen
  • Tiia Matikainen
  • Soile Paasonen
  • Pirjo Pesonen

Pot Viapori ry:n jäsenet:

Pot Viapori ry:n ja työhuoneen historiasta lisää Helena Leppäsen toimittamassa kirjassa "POT VIAPORI 1972-1997" (Painorauma oy, Rauma, 1997).

Miten voi hakea jäseneksi?

Työhuoneen vapautuvista paikoista sekä tilapäisistä työskentelymahdollisuuksista voi tiedustella Pot Viaporista: pot@potviapori.fi

045-2377780

Työharjoittelumahdollisuuksia voi tiedustella suoraan taiteilijoilta, yhdistyksenä emme ota harjoittelijoita töihin.